De transformatie van bankgebouw tot mini-ziekenhuis
Elektro, Beveiliging, Eco
Dertig huurders, dertig wensen


  • Jaar van realisatie
    2020
  • Opdrachtgever
    Stein
  • Locatie
    Heesch

Het was het hoofdkantoor van Rabobank Bernheze. Het is nu een gezondheidscentrum met dertig zorgaanbieders onder één dak. Tijdens de grootschalige renovatie is alleen het elektrotechnische geraamte met hoofdkabels en hoofdkasten intact gebleven. Verder zijn alle installaties vernieuwd: van de verlichting en de data-installaties tot en met de toegangscontrole en de beveiligingssystemen. Ook zijn er zonnepanelen geïnstalleerd.

“Voor Van Bakel was het best een ingewikkelde puzzel”, aldus Sjon Reijers van ontwikkelaar Stein. “Elke huurder had natuurlijk zijn eigen wensen en eisen. Zo moeten huisartsenpraktijken voldoen aan de richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en moeten alle behandelkamers geluidsdicht zijn. Daarbij scheelde het dat Van Bakel het bankgebouw al in onderhoud had. Daardoor kennen ze het pand als geen ander.”

“Het zegt genoeg dat we bij de herontwikkeling van De Geffense Barrière opnieuw voor Van Bakel kiezen”​​​​​​​- Sjon Reijers, directeur bij Stein


Korte lijnen, snel schakelen

Die ingewikkelde puzzel ligt inmiddels, tot tevredenheid van alle huurders en van Sjon. De ontwikkelaar is ook te spreken over de wijze waarop deze gelegd is. “Het was prettig dat ze in het werk steeds oplossingsgericht meedachten. En dat projectleider Davy daarbij de lijntjes kort hield en snel schakelde. We boften maar met hem. Overigens werken bij Van Bakel alleen maar goede, lokale installateurs, mét hart voor de zaak. Dat geeft een vertrouwd gevoel!”

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6